12.06.2009

Stjernetegn og stil...

Jeg klipper stadig ut artikler og bilder fra (interiør)blader, aviser og lignende som jeg setter inn i en perm. Er forresten i gang med perm nr. to nå…
For noen år siden var det en artikkelserie i Elle Interiør (tror jeg) som handlet om stjernetegn og stil. En liten kuriosa som jeg vil ta med her. Og da må jeg jo selvfølgelig ta mitt eget stjernetegn Tyren.
(Må legge til at det treffer temmelig godt på meg!)
Her er et utdrag av det de skrev om Tyren:

Tyren 21.04-21.05

I sansenes rike

“Som jordtegn virker Tyren rolig og stabil, med bena godt plantet på jorden. Tyrens energi har nok mer til felles med en norsk ku (!?) enn en spansk kamptyr. Du må plage en Tyr lenge før han ser rødt. Tyr-individer er tålmodigheten selv.
***
Tyrens kraft ligger i å gjøre et eller annet synlig og berørbart. Den beste idéen kan synes meningsløs for Tyren hvis den ikke lar seg konkretisere i et reelt produkt.
Fordi h*n føler seg så hjemme på det materielle planet, er Tyren også spesialist på å nyte jordens goder – alt som kiler sansene vil gjøre en Tyr lykkelig. Til tider kan det kanskje bli for mye av det gode.
***
Det er kanskje ikke så rart at Tyren elsker alt som har med interiør å gjøre. Planeten som hersker over Tyren er nemlig Venus, skjønnhetens gudinne. Mens Vekten står for den lette, luftige estetisme, er Tyrens smak litt tyngre, mer jordnær. Hjemme hos Tyren er det både sanselig og koselig. Her finnes dype godstoler, store silkeputer, åpne peiser, terrakottafliser, tunge gardiner og verdifulle antikviteter. Fargeskalaen beveger seg mellom jordtonene, med andre ord; alt fra brunt til rustrødt.
***
Måtte Tyren velge, ville han nok utpeke kjøkkenet som yndlingsrom, tett fulgt av spisestuen. Tyren elsker å lage mat, og er dyrekretsens mest gjestfrie personlighet.
***
Mens Væren alltid står med et ben ut av døren, er Tyren veldig hjemmekjær. Dens naturlige tendens er å slå røtter og holde fast ved det den har. Tyren invisterer mye tid, energi og penger i det å forskjønne sitt hjem.
***
Hvis man for moro skyld skulle sette opp en statistikk over hvilket soltegn som legger igjen mest penger i interiørbutikkene, hadde listen sett slik ut:
1. Tyr (et hestehode foran…)  2. Vekt  3. Kreps
Nyt livet!”
***

Fakta

Planet: Venus
Yrkesgrupper: Kokk, hotellsjef, eiendomsmegler, baker
Interiørbøker: Country Kitchen (Taschen Forlag), Paul Løve, Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley: Sommerlys
Kunsstil: Romantikken, stilleben
Planter: Hortensia, smørblomst
Mote/livsstil: FolkloristiskKommentar:
Elsker å lage mat er vel å ta hardt i, men synes det er gøy når jeg får det til…liker å lage mat i høytidene og for gjester!
***
Jeg har visst havnet på feil hylle i arbeidslivet;O)
***
Imidlertid er jeg utdannet innen tradisjonsfag, der folkloristikk (som passer godt ang. mote/livsstil-kategorien) er en del av faget; og jeg “jobber” (syr og broderer) deltid innenfor fagområdet; med bunader og folkedrakter – den norske kulturarven. Håper jo å kunne leve (sånn nogenlunde) av interessene og evnene/talentene mine etterhvert! Og ikke minst få muligheten til å skape noe eget. Særlig for barn.
***
Kunne kanskje vært baker – liker godt å bake! Og eiendomsmegler - arkitektur/bygninger/hus fascinerer meg jo. Tror ikke jeg ville egnet meg som hotellsjef, ihvertfall.
****************************************************************
(Hvis noen er interessert i et annet stjernetegn, kan jeg godt  formidle det på en eller annen måte; på bloggen eller via e-post…Bare si ifra!)
***
Kilde: Elle Interiør
(Tekst av Olaf Rademacher, ASTROLOG OG PSYKOLOG)

11 kommentarer:

 1. Heisan,
  helt enig med deg, det er nok mange som får pepper fra mennesker de kanskje vet hvem er...
  Kanskje noen som er misunnelig...
  Uansett, jeg ser ikke EN grunn til å kritisere mine medbloggesøstre, men jeg er også et veldig tolerant menneske, som LIKER at mennesker er forskjellige!!
  Jeg er har VELDIG lyst til å høre om stjernetegnet Jomfruen!!
  Kan du sende det til meg?
  etglimtavm@yahoo.com?
  Så kan jeg poste det på bloggen min, evt.
  Klem!!

  SvarSlett
 2. Haster ikke med stjernetegn, og ja, jeg også tar alt sånt med en klype salt....
  I så fall skulle vel hele blogglandia være samme stjernetegn....for det er jo mye likhet...!!
  Kos deg MASSE på konsert!!
  Er det noen kjente eller?
  Jeg var på Bruce Springsteen i uken..oh my GOSH...det var fantastisk!
  Klem, M

  SvarSlett
 3. Hei!
  Så koselig at du stakk innom meg! Det setter jeg pris på. Også er det så gøy å oppdage nye blogger for meg på denne måten. Virkelig koselig her inne hos deg, så jeg komme tilbake jeg også! Masse fine bilder og tekst!
  Jeg tror helt klart dette med stjernetegn styrer oss mye mer enn vi velger å se ved første øyekast. Sånt er veldig spennende!
  Ha en fin kveld!
  Klem fra M

  SvarSlett
 4. Hehe! Så artig innlegg. Kom innom her via "Et glimt av M". Har du for løven også? :)

  Solrosa

  SvarSlett
 5. Hei:)
  Takk for så koselig hilsen hos meg, blir så glad:))
  For en flott blogg, her var det masse fine bilder og tips... tror ikke jeg har vært hos deg før, det er så gøy å oppdage "nye" blogger:)

  Ser dere holder på å pusse opp/ bygge tilbygg på huset deres, så spennende...det skal vi også så snart vi bare får byggetillatelsen fra kommunen i orden...noe vi dessverre har vente sååååå lenge på, ca 8 mnd nå, kjenner at min tålmodighet er litt tynnslitt på akkurat det området om dagene...et lite hjertesukk:)

  Jeg er også tyren og noe stemmer vel hos meg også, men jeg har et veldig avslappet forhold til slike ting:)
  Blir spennende å følge deres husprosjekt videre.

  Ha en superfin helg!
  Klem

  SvarSlett
 6. Tusen takk for kosli kommentar.. håpe du vil fortsette å besøke sida mi sjølom ej skrive dialekt.. :) hehe.. kansje ej skulla laga til en sann "oversettelse" - knapp....?
  Koselig side du har! stå på!
  KLem E.

  SvarSlett
 7. Hej...tack så mycketsjälv för titten!!!!♥

  SvarSlett
 8. Stjernetegn er spennende,- dette så ut til å ha truffet bra:-)

  Servicet du nevner er nydelig,- jeg har selv mange deler av svenske "Grønn Anna" som dekor på mitt kjøkken,- samme skjønne uttrykket!
  Det er ikke så ofte jeg kommer over Egersunds variant, men jeg skal ha deg i tankene ved neste auksjonsrunde!
  Er det fat eller asjetter du evt ser etter?

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 9. Hvis du vil kan du legge det ut, ellers send til solrosa.solrosa@gmail.com:)

  SvarSlett
 10. Så smart att du sparar i olika pärmar. det ska jag också börja göra. ha en riktigt trevlig kväll. Kram alexandra

  SvarSlett

Setter stor pris på en kommentar fra deg!

Landlig Eleganse & Rustikk Romantikk