24.03.2009

Life Laundry & Living Green

Inspirert av to programmer på BBC LIFESTYLE ; The Life Laundry og It's Not Easy Being Green, har jeg planer om en skikkelig opprydning her i huset. Så det er ikke umulig at alt vi har blir flyttet ut (evnt. på låven og i buret) til sommeren...får håpe på godt vær ;o)
Jeg prøver så langt jeg kan å innføre en så "grønn" livsstil som mulig. Tar i den forbindelse i mot alle tips om hvordan vi kan leve grønnere...det er ikke alltid lett å finne miljøvennlige alternativer til  f.eks vaskemidler, til klær og hus. Vi kildesorterer papir, glass, plast osv. allerede, men det er vel flere tiltak vi kan innføre!?
I forbindelse med husbyggingen, prøver vi også å bruke naturmaterialer i størst mulig grad. Gulvene består av heltre furu og fliser, og vi har valgt å ha panel på veggene som skal beises eller males/laseres.
Et mål er også å begrense strømbruken, vi satser på vedfyring, og jeg er litt nysgjerrig på alternative energikilder som solcellepanel og mini-vannkraftverk (Det renner en bekk og en elv rett forbi her vi bor, så det er absolutt en mulighet. Men slikt koster penger).
Nå er det imidlertid Garderoben/boden det handler om. Rommet er klart til å sparkles, noe jeg skulle begynt på, men vesla vil ikke sove - det ser ut til at jeg må ta henne med opp...
Uansett er det godt at det snart er klart til innflytting av klær, kofferter, julepynt og babyting.
Men først skal det ryddes, sorteres og gis bort/kastes...
Mer info her: GRØNN HVERDAG.NO

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter stor pris på en kommentar fra deg!

Landlig Eleganse & Rustikk Romantikk