31.08.2010

Kjekk sak til kjøkkenet

Jeg kom over denne kjekke saken under en av mine daglige runder på nettet forleden kveld.

 
Trio Snickerier; Feeling, design: Lars Rosenberg

En trappestige til bruk på kjøkkenet (eller hvor det måtte være) er et uunnværlig hjelpemiddel for meg som rager kun 155 cm over bakken. Med en slik kan lille jeg også nå de øverste hyllene i kjøkkenoverskapene;) Selvfølgelig går det an å bruke en stol også, men det er betydelig lettere med en trappestige der trinnene er tettere enn å klyve opp på en stol!

Bøker på ønskelista…

   
Vakre interiørbøker som vil gjøre seg godt på stuebordet mitt! Jeg har alltid ønsket meg et bibliotek(hjørne), der alle de fine interiørbøkene og –magasinene skal ha plass. Itilknytning til stua får vi et rom – riktignok ikke stort – men det kan fungere fint som bibliotek/kontor. Der skal vi ha bokhyller/skap fra gulv til tak og en skrivepult til pc og kontorarbeid (les; betaling av regninger osv.)

Inspirasjon; Tibro kjøkken

Litt kjøkkeninspirasjon igjen…
Tibro kjøkken har noen fine dører i sin klassiske serie. Birka er min favoritt.
birka2

  birka6 karna2 

karna3

Et nydelig hus!


Jeg falt for dette huset i Venice Canal, California, da jeg surfet på nettet etter noe annet idag. Beliggenheten er meget idyllisk og omgivelsene får meg til å tenke på filmen Romeo+Julie (med Claire Danes og Leonardo DiCaprio i hovedrollene) og Verona Beach, byen der handlingen finner sted. En titt på wikipedia viser at de har brukt Venice Beach som modell for den fiktive byen. Filmen er en av mine favoritter og kan absolutt anbefales! Det er ingen ulempe at Leonardo DiCaprio er med heller, han er av den typen som bare blir flottere med årene - om dere forstår hva jeg mener ;D Skjønt i denne filmen er han fortsatt ganske ung...etter hva jeg vet er han av samme årgang som meg ;)


Klikk på “View the slideshow” for bilder innenfra.

Alle foto fra nettsidene til CJ & J Cole

Ny interiørbok


Datt over denne idag: Interiør – designernes egne hjem, en ny interiørbok utgitt på Green Apple forlag av grossistfirmaet Green Apple. Den viser hvordan ni interiørdesignere har innredet hjemmene sine og kommer visstnok med råd også, angående bla. lyssetting.Den skal sjekkes ut. Jeg fant boka her: http://www.greenapple.no/index.html, men det kan godt hende at den finnes andre steder også. En liten nyttårspresang til deg selv kanskje?!

Nytt favoritt.klesmerke

      Jeg har forelsket meg i et nytt klesmerke:

By Timo

Bilder fra høst ‘09- og vår ‘10-kolleksjonene:timo8

timo1a

timo2

timo3
 
timo7

timo5 
Nydelige klær, ikke sant!
Og ikke minst nydelige interiørbilder!
Elsker raden med åpne hyller og disken i konsept-storen deres!

Er det noe rart jeg falt for dette…?!

Med sans for gamle møbler…

Jeg har alltid vært svak for gamle møbler, og jo eldre jeg blir, jo mer setter jeg pris på dem. Jeg har arvet noen godbiter (for meg ihvertfall;)…), men de trenger litt stell og omtrekking før de får plass i huset. Da kommer det også bilder…


Er den ikke flott!? 
Bildene er fra huset jeg har tilbrakt sommerferier i i alle år…Dessverre er ikke de avbildede tingene mine:(…

Vakre linjer

En viss likhet…

…må man vel si at det er mellom den såkalte franske landstilen, svensk gustaviansk stil og norsk “bondestil”! Hvis man kan kalle det det. Møbeltradisjon er vel heller ordet…Teknikkene de brukte er heller ikke så forskjellige!

Møblene på collagen overfor (tusen takk, Ann/Glassveranda, for tipset om de vakre nettsidene med gamle franske og svenske møbler! Jeg ble henrykt som du kanskje forstår!?) kunne like gjerne vært norske som franske og svenske. I grunnen ikke så rart siden alle har røtter i rokokko-stilen?!* Bare se på linjene og bruken av akantus i ornamentikken, et mye brukt motiv under rokokko-perioden.
*Norsk møbel(stil)tradisjon har røtter i barokken (samt andre stiler) også; de to stilene er ikke så forskjellige; rokokkoen etterfulgte barokken som stilperiode og er “lettere” i uttrykket enn førnevnte. En viktig detalj er midlertid usymmetrien i ornamentikken – en reaksjon på tidligere tiders strenge symmetri.

Se bare på disse (vel og merke) nyproduserte bondemøblene og sammenlign med de franske:
Jeg har ikke funnet bilder av ekte gamle møbler, enda – men kommer jeg over noen skal jeg bytte ut disse…

Den største forskjellen ligger vel egentlig i fargebruken – bruken av jordfarger på de norske og lyse farger på de franske (og gustavianske møblene). Personlig synes jeg fargebruken her i Norge er veldig dyster: sort, brunt, rustrødt osv., men tror dette til en viss grad skyldes nyproduksjonen av de gamle møblene? Jeg innbiller meg at de var glad i farger før også…blått for eksempel! Har jo sett gamle møbler i lystigere farger…

French%20table

Flotte matter…på ønskelisten

Ønsker meg en slik vendbar plastmatte (fra Matts Mattor) med dalahesten som motiv til kjøkkenet og gangen mellom kjøkken og stue!


“Dalarna”

Denne ripsmatten i bomull er fra samme sted og passer også godt på et landlig kjøkken - eller i en gang…Jeg er veldig begeistret for kombinasjonen av sort/grått/hvitt mot lyse furugulv.
“Karin”

Mye fint hos LENE BJERRE!

Jeg ble helt betatt av den nyeste reklamekampanjen til Lene Bjerre! Fargene og kontrastene i materialene er helt min stil…Nydelig!


Fikk til og med lyst til å ta frem strikketøyet (men siden jeg ikke er så glad i slik lodden ull rett mot huden, kan det nok hende jeg ender opp med noe annet enn den toppen;)…)
Jeg fant denne rare lysekronen i et blad forleden - har aldri sett noe slikt før, jeg…lysekrone på fot?! Men den var jo fin også, da!


KAREN BLIXEN-påskedekorasjoner fra ROSENDAHL

Når jeg først er i påskedekorasjonsmodus kan jeg jo ta med disse nydelige figurene fra danske Rosendahl, designet av Ole Kortzau.


Små søte kaniner og kyllinger i kurv…finnes i sølvbelagt utførelse også!

Til barnerommet?

Synes disse skapene er så flotte! En idé til barnerommet kanskje? Fra nederlandske Kast van een huis – nettsiden finner du her: http://www.kastvaneenhuis.nl/welkom
kastindeling_met_kledingroede_180_250kastindeling_4_leggers_250
Ta også en titt på barnetekstil-kolleksjonen til Zara hos EllosZara Home Kids – masse fint! Jeg er av den mening at barnerom skal ha farger – dempede eller sterke, det er en smakssak. Men farger er viktig for barn – og farger stimulerer sansene:) Dessuten er vel de fleste barn glad i farger?!
Mer barneromsstoff kommer – så snart været er ok for maling ute, skal jeg male både bokhylle og skrivebord til junior…og senga med tilhørende nattbord.
Har også planer om å male noen bilder til rommet hans – men det blir neppe spiderman eller Bakugan;) som er favorittene hans. Ikke Ben Ten heller…eller Transformers! Men en sportsbil kan gå an…

Farger og stil - Jotun


Vårfornemmelser


  Vakkert, ikke sant?!

(coventgardencollection.no)

Emalje – en favoritt♥

Har alltid hatt sansen for emalje, og nå finnes det så utrolig mye fint ute i butikkene! Som disse tingene fra Ib Laursen. Dørslaget blir neste kjøp, og muggen med vaskevannsfat står på ønskelisten. Det gjør også en emaljebøtte…Det er noe gammeldags (les; nostalgi) over disse tingene – og de passer inn i det landlige kjøkkenet (selvfølgelig!)


Et annet materiale jeg er svak for er smijern/jern. Et gryteunderlag eller en hylleknekt skaper fin kontrast til myke kjøkkenhåndklær og mer eksklusive materialer som sølv, fint porselen og krystall.

Litt sort må til...

Sorte detaljer er flott i et ellers lyst interiør, synes jeg!
    

   

Samt litt rosa;) Det myker opp det sorte...
Alt fra PBHome

(Noen som fører dette i Norge, jeg fant bare svenske forhandlere på nettsiden deres?!)

30.08.2010

Cupcakes!

Her er resultatet av mitt bakeprosjekt på fredag:
Red Velvet Cupcakes


De ble ikke så veldig røde: konditorfarge og rød pyntegelé er ikke helt det samme som amerikansk rød karamellfarge - men det gjør ingenting - de smakte godt likevel! Vi hadde noen igjen fra lørdag (pyntet idag for fotografering), og de blir nok spist ikveld!
Og det er nok ikke siste gang jeg baker cupcakes!

Oppskriften fant jeg på bloggen Passion 4 baking.

The Home Show

BBC Lifestyle sender for tiden The Home Show, med arkitekten George Clarke som programleder.
Han hjelper folk med å renovere boligen deres etter deres eget budsjett uten at de har så mye de skal ha sagt.
Er imponert over hvor godt han treffer, og over eiernes vilje til å strekke sin økonomi for å få drømmehjemmet!

Drømmemannen i vid forstand.

Har du ikke sett programmet enda? Det går kl. åtte på onsdager.

Her kan du få tips om kjøkkenplanlegging:

Tirsdag begynner Sinnasnekker'n på TVNORGE! Blir spennende å se hva Otto Robsahm har å by på! Med seg har han designer Signe Schineller. Hun har sin egen blogg: re:signert

 

PS. Cupcake-bilder kommer...

27.08.2010

Jeg er veldig glad i kurver, og bruker det til oppbevaring av alt mulig egentlig.
Men det er viktig at kurvene har den riktige finishen: gråbrune og solide må de være.
Disse fra THG er kjempefine! Har akkurat rett farge og finish.


I dag skal det bakes muffins - turboprinsessa fyller to år imorgen og vi skal feire med Red Velvet Cupcakes! Har aldri prøvd meg på akkurat slike (bruker stort sett gulrotkake-oppskrift), så det kan bli et spennende prosjekt!

Hvis fotografi-apparatet fungerer idag, skal jeg legge ut bilder!

22.08.2010

Hvitt er ikke bare hvitt

Selv om jeg ikke er tilhenger av den helhvite stilen - i mitt/vårt interiør er det absolutt nødvendig med litt farger også, hvis beige og grått regnes som det?! Ellers bruker jeg farger etter humør og årstid.

Fant en fin artikkel om bruken av hvitt her:


Nyttig for alle igrunn! Ta en titt da vel...

My cup of tea...

Jeg elsker Mulberry! En av disse veskene kunne jeg godt tenkt meg!
(Eller flere...) 



Med klokka: Alexa Hobo, Alexa, Bayswater og Long Locked Purse.

Selvfølgelig i fargen Oak!
Med tilhørende pengepung selvfølgelig! Så da er det vel bare å begynne å spare...


Daria og Daria Continental Purse

Liker også denne veldig godt. Oxblood heter fargen - et alternativ til sort.

Jeg liker herregårdstilen til Mulberry, når det gjelder både mote og interiør. Har prøvd å få tak i interiørboka (bildet nedenfor), men den er utsolgt fra forlaget:(

Landlig Eleganse & Rustikk Romantikk